De Curly Coated Retriever Club Nederland organiseert in augustus 2018, voorafgaand aan de FCI World Dog Show in de RAI in Amsterdam, de zesde editie van het Curly World Seminar. Eerdere edities  van het CWS vonden plaats in Finland (1998), Nederland (2002). Engeland (2006), Zweden (2010) en Finland (2014).

Het is een meerdaags evenement, van 4 tot en met 8 augustus 2018, voor ieder die ons ras een warm hart toedraagt. Het CWS biedt een divers programma, met voor elk wat wils, en veel mogelijkheid om elkaar in een ontspannen sfeer te treffen. Het evenement vindt plaats bij De Waltakke in Lochem, waar in 2017 ook het clubweekend is gehouden.

Op de website cws2018.curlycoatedretriever.net staat het programma.

Deelnemers uit het buitenland komen voor een deel bij De Waltakke logeren, in de kamers of of het kampeerterrein. Maar om mee te doen aan het CWS is ter plekke logeren geen vereiste. Aan alles meedoen hoeft ook niet: inschrijven kan per onderdeel.

Hier staat een overzicht van het programma, met links naar de pagina’s met uitleg. 

Zaterdag 11 november is er weer de CCRCN Herfstwandeling voor jong en oud in Het Grote Kabouterbos, Roggebotweg 21, 8251 PS Dronten. 

We verzamelen om 11.00 uur op Roggebotweg 21, Dronten.
Vooraf op de parkeerplaats gezamenlijk koffie drinken (koffie zelf meebrengen). De CCRCN biedt daarbij iets lekkers aan.
Daarna gaan we met zijn allen het bos in. De honden mogen los. De wandeling is ook geschikt voor mindervaliden vanwege halfverharde paden.

P1140917slimHet Curly weekend 2017 vindt plaats op 24 en 25 juni 2017 op het terrein van camping De Waltakke, Bolksbeekweg 7, 7241PH Lochem. Zaterdag wordt de Kampioenschapsclubmatch gehouden, keurmeester is mevrouw Tuus van Adrichem Boogaert-Kwint.

Aangemeld zijn 35 Curly's, als volgt over de klassen verdeeld (reuen-teven): Puppyklasse 1-3, Jeugdklasse 1-2, Open klasse 3-7, Fokkersklasse 1-2, Gebruikshondenklasse 3-1, Kampioensklasse 0-5, Veteranenklasse 3-3.

Begin keuren: 10 uur.


Tussen de middag de befaamde Curly Lunch. Deelnemers en bezoekers wordt verzocht daarvoor naar eigen keuze een bijdrage mee te brengen.

Op zondag is er een Working test. Daarvoor hebben twaalf Curly's ingeschreven. Verzamelen bij De Waltakke om 10 uur. 

Bezoekers zijn van harte welkom. De eigen hond mag meekomen (neem wel het paspoort mee s.v.p.). De toegang is gratis.


Dit weekend is een uitstekende gelegenheid tot kennismaken voor mensen die zich op het ras aan het oriënteren zijn.

Dit keer is onze ALV op een nieuwe locatie, en dat heeft een speciale reden. In 2018 organiseren we in Nederland het 6e Curly World Seminar, net zoals we het in 2002 hebben gedaan. Toen waren we te gast op het Lierderholt in Beekbergen. In 2018 kunnen we daar niet terecht aangezien het in het hoogseizoen plaats vind, namelijk 4 t/m 8 augustus. Het was een enorme zoektocht en we zijn blij te kunnen aankondigen dat we een prachtige locatie hebben gevonden, Erve de Waltakke in Lochem. (www.dewaltakke.nl)

Dit jaar gaan we op zaterdag 12 november wandelen op de Hoornboegse Heide bij Hilversum.
Dit is onderdeel van het Goois Natuurreservaat.
Parkeren en verzamelen doen we bij Vliegveld Hilversum aan de Noodweg 43, 1213 PW in Hilversum; de A27 loopt er vlak langs en is dus goed bereikbaar.
Om 11.00 uur drinken we dan eerst samen een kop koffie (zelf meenemen). Voor wat lekkers voor baas en hond wordt gezorgd.
Daarna gaan we heerlijk wandelen door het prachtige heidegebied.
Na afloop kunnen we iets eten in Restaurant Fly Inn (met uniek uitzicht op het vliegveld) waar ze helemaal ingesteld zijn op honden met een heuse Wafkaart voor onze viervoeters!
In verband met het reserveren bij het restaurant en de organisatie horen we graag of je komt en hoeveel honden je meeneemt.
Graag aanmelden bij Mieke Molenaar  miemol@hetnet.nl