De Curly Coated Retriever Club Nederland organiseert in augustus 2018, voorafgaand aan de FCI World Dog Show in de RAI in Amsterdam, de zesde editie van het Curly World Seminar. Eerdere edities  van het CWS vonden plaats in Finland (1998), Nederland (2002), Zweden (2006), Engeland (2010) en Finland (2014).

Het is een meerdaags evenement, van 4 tot en met 8 augustus 2018, voor ieder die ons ras een warm hart toedraagt. Het CWS biedt een divers programma, met voor elk wat wils, en veel mogelijkheid om elkaar in een ontspannen sfeer te treffen. Het evenement vindt plaats bij De Waltakke in Lochem, waar in 2017 ook het clubweekend is gehouden.

Op de website cws2018.curlycoatedretriever.net staat het programma.

Deelnemers uit het buitenland komen voor een deel bij De Waltakke logeren, in de kamers of of het kampeerterrein. Maar om mee te doen aan het CWS is ter plekke logeren geen vereiste. Aan alles meedoen hoeft ook niet: inschrijven kan per onderdeel.

Hier staat een overzicht van het programma, met links naar de pagina’s met uitleg. 

 Zondag 5 augustus zijn er lezingen en ‘s avonds een workshop over vachtverzorging en voorbrengen op de show, maandag is de kampioenschapsclubmatch met ‘s avonds barbecue en veiling, dinsdag ‘s ochtends presentaties van de deelnemende landen,’s middags gehoorzaamheidscompetities en workshops, woensdag de working test en het afscheidsdiner.

Logies en maaltijden kunnen worden besteld met dit formulier. 
De kamers zijn volgeboekt maar kampeerplaatsen zijn er voldoende. Er worden ook tenten verhuurd. Daarvoor reserveren kan tot 25 maart.
Wie onderdak (hotel, B&B, huisje, hut) zoekt in de buurt van De Waltakke: neem voor tips contact op met Hannie Warendorf secretaris@curlycoatedretriever.net.

Er zijn verschillende CWS spullen te koop: een boekje (het Handbook) waarin de stand van zaken van het ras in diverse landen over de afgelopen vier jaren wordt beschreven en dat advertenties zal bevatten van fokkers en mensen die trots op hun hond zijn (uw advertentie is ook welkom). Ook zijn kleding en spullen met het CWS logo te koop, zie hier het overzicht.

Het bestuur van de CCRCN hoopt dat veel Nederlandse eigenaars komen meedoen aan het hele evenement of aan onderdelen ervan. Met name bij de Kampioenschapsclubmatch (Specialty show)  en de Working Test zou een sterke Nederlandse vertegenwoordiging mooi zijn. De buitenlandse deelnemers willen namelijk graag Nederlandse honden zien.
Inschrijven voor de programma-onderdelen, zoals de Specialty show en de Working Test, kan met dit formulier.
Op dat formulier kun je ook aangeven of je een Program boek (waarin alle catalogi, oof die van de show, zijn opgenomen) wilt hebben, en/of Handbook wilt hebben.
Voor uitleg over de Working Test, zie hier (pdf).
De deadline voor inschrijven en bestellen is 1 juni 2018.

De voertaal van het evenement is Engels, dat kan uiteraard niet anders met deelnemers uit zoveel verschillende landen. Ook van de meeste deelnemers is Engels overigens niet de moederstaal. 
Het bestuur van de CCRCN heeft zich voorgenomen voor de Nederlandse leden, indien gewenst en mogelijk, te voorzien in support door middel van bijvoorbeeld samenvattingen en vertalingen. Denk vooral aan het Seminar van zondag. Als u daarop prijs stelt, laat uw wensen weten aan de secretaris, Hannie Warendorf, zodat het bestuur aanwijzingen krijgt waaraan behoefte is.

Twee ervaren fotografen zullen tijdens CWS programma-onderdelen foto's maken: Hannie Warendorf van de Specialty Show en Jenny Ross (j-dogs.eu) van Obedience, de workshops op dinsdag en de Working Test. De foto's kunnen besteld worden. De prijs en wijze van bestellen worden later bekend gemaakt.

Mocht u vragen hebben bij een beschrijving op de website of bij het invullen van een formulier: bij Contact  vindt u de namen van degenen die u graag behulpzaam zijn.
Voor algemene vragen: Hannie Warendorf secretaris@curlycoatedretriever.net, in spoedgevallen  curlyone@ziggo.nl
Vragen over betalingen: Conny Witteveen  witteveen@curlycoatedretriever.net
Vragen over logies en maaltijden:  Aad Witteveen  witteveen@curlycoatedretriever.net
Vragen over inschrijven en bestellen: Janneke Leunissen-Rooseboom clubmatch@curlycoatedretriever.net
Vragen over het Handbook en Program book: Hannie Warendorf secretaris@curlycoatedretriever.net en
Janneke Leunissen-Rooseboom clubmatch@curlycoatedretriever.net