Familiedag 20 september 2014

Familiedag 20 september

Dit jaar komt er weer eens een familiedag. Het is alweer een aantal jaren geleden dat er een familiedag is georganiseerd, en voor veel eigenaren zal het dan ook de eerste keer zijn. 

De familiedag is, zoals de naam al doet vermoeden, een dag waarop u welkom bent met uw hele familie om een gezellige en informatieve dag mee te maken in ontspannen sfeer. Maar tevens is het doel van deze dag om de honden zoveel mogelijk in familieverband te bekijken. We hebben Gerda Groeneweg bereid gevonden om de honden te komen bespreken. Het is geen show, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u de hond moet showen met alles wat daar bij komt kijken. Het gaat allemaal in ontspannen sfeer, maar het is wel heel leerzaam om zoveel mogelijk nestgenoten samen te zien. We gaan proberen zo veel mogelijk mensen te stimuleren om te komen met hun Curly. De honden zullen in een catalogus in familieverband worden ingedeeld. Ten eerste per nest, en wat zou het toch leuk zijn als uw hondje met zoveel mogelijk nestgenoten in de ring staat. Het maakt niet uit welke leeftijd uw hond heeft, van de jongste tot de oudste, ze zijn allemaal welkom. Het is namelijk ook heel leuk om eens wat oudere honden terug te zien, die wellicht jaren geleden al op een familiedag zijn geweest.

Soms zijn er meerdere nesten van 1 reu of 1 teef, die kunnen we dan ook weer even samen in de ring bewonderen, of neven en nichten, of grootouders met kleinkinderen, kortom, u zult zien dat uw hond een grote familie heeft! Voor u als eigenaar is het ook heel leuk om de familietrekjes te zien, en eigenaren van de familie van uw hond te ontmoeten.  Heeft u een Curly geimporteerd en denkt u, nou van deze zal er geen familie aanwezig zijn, kom gerust, en wij zoeken het voor u uit welke honden familie van uw hond zijn. Van elke hond zal een verslagje worden geschreven wat u uiteraard meekrijgt.

We zijn te gast op het Erkermederstrand waar we gebruik kunnen maken van de Space Shuttle.

Programma:

9.30 uur aankomst en koffie

10.00 uur workshop trimmen door Gera Toeters en Hannie Warendorf. U moet zelf een plantenspuit en een goed knippende schaar meenemen, want het is een workshop, dus u gaat zelf aan de slag!

10.45 uur begin bespreking honden

± 12.30 uur Lunch ( zie onder)

± 13.30 uur vervolg bespreking honden

Er zal een demonstratie treibbal met Cury’s worden gegeven door Brenda van der Zwet, en Imke Naber zal een demonstratie geven hoe je een Curly allerlei trucjes kan leren. Verder zijn er voor uw hond allerlei “hersenspelletjes” te doen, zo kunt u allerlei leuke ideetjes opdoen om uw Curly op een leuke manier geestelijk bezig te houden.

Tevens kunt u natuurlijk met al uw vragen bij ons terecht tijdens deze dag.

De lunch zal op gebruikelijke wijze plaatsvinden, iedereen neemt iets voor de lunch mee (ongeveer de hoeveelheid van wat men zelf eet), en ook een eigen bordje en bestek etc. Dan zetten we alle lekkernijen bij elkaar, en zo ontstaat elke keer weer een geweldige en unieke lunch. Heeft u nog nooit onze welbekende Curly lunch meegemaakt…..dan is dat al een goede reden op zich om naar de familiedag te komen.

Wij hopen u allemaal te verwelkomen, deze dag is uiteraard ook voor niet leden, dus weet u nog Curly mensen die geen lid zijn, of mensen die eens willen kennis maken me het ras, iedereen is welkom.

Het inschrijfformulier vind u hier. Met dit formulier kunt u zich aanmelden, er zijn geen kosten aan deze dag verbonden, maar donaties ten bate van de club zijn natuurlijk altijd welkom.

Als u niet over internet beschikt kunt ook schriftelijk inschrijven door een briefje te sturen naar het secretariaat (Oranjepolderhof 23, 2493 VC Den Haag)) met de stamboomnaam van de hond, en uw naam, adres en telefoonnummer.

Het adres van het Erkermederstrand is:

ERKEMEDERSTRAND 
Erkemederweg 79
3896 LB Zeewolde (Flevoland)

Tel.

036-5228421

www.erkemederstrand.nl

We rekenen op een grote opkomst, dus we rekenen ook up U,

Tot ziens op 20 september,

 

Hannie Warendorf

Secretaris CCRCN