Jachthondenshow 22 mei 2016


HELAAS ZIJN ER SLECHTS 4 CURLY'S INGESCHREVEN OP ONZE ALTERNATIEVE CLUBMATCH

Om het jaar wordt de Jachthondenshow georganiseerd. Van origine was het de rasgroep show voor de groep Staande Honden Spaniels en Retrievers, zoals onze grote jachthonden groep heette voordat de FCI groepsindeling werd ingevoerd in Nederland. Toen de FCI groepsindeling een feit werd in Nederland werd de jachthondengroep (zoals we deze groep noemde) opgedeeld in rasgroep 7 (Voorstaande honden)en rasgroep 8 (Spaniels, Retrievers en Waterhonden).

De Jachthondenshow bleef echter gewoon bestaan, en werd de rasgroepshow voor de FCI groepen 7 en 8. De jachthondenshow was een groot succes, en verhuisde van vroegere binnen locaties naar buiten, waar de jachthonden ook horen, en werd uitgebreid met de rasgroepen 4 (dashonden) en 6 (lopende jachthonden).

Het mooie van deze show is dat er altijd veel demonstraties zijn van bv meute honden, iets wat we op geen andere show tegen komen.

Aangezien wij om het jaar onze Kampioenschapsclubmatch houden, zoeken we voor het andere jaar altijd een show uit die we (mits de keurmeester specialist is voor ons ras) promoten bij de Curly mensen. We hebben dat al een paar keer op de jachthondenshow interessante keurmeesters gehad wat een mooie inschrijving opleverde.

Dit jaar hebben we eens een Nederlandse keurmeester voor ons ras. Geen buitenlandse rasspecialist dit keer, maar wel een jachthondenman in hart en nieren. Dhr. Alfons Simons uit Limburg komt onze Curly’s keuren, en hij zal het ongetwijfeld deskundig en met veel plezier doen.  Hopelijk kunnen we een mooi aantal Curly’s aan hem presenteren, en met alle Curly mensen een gezellige dag hebben.

Dit jaar zijn we weer te gast op het prachtige terrein van Sportcentrum Papendal in Arnhem.

 

Meer informatie over deze bijzondere show kunt u lezen op de site van de show :

 

http://www.jachthondenshow.nl/

Correspondentie-adres Secretariaat:
Monique Kok
Krumselaarseweg 16
3781 PG Barneveld

secretariaat@jachthondenshow.nl
telefoon 06-21865185