Workshop Jachttraining

Workshop Jachttraining met een Curly  

 Op zaterdag 28 juni organiseren we een workshop Jachttraining te Zwaanshoek, dat ligt tussen Hoofddorp en Bennebroek.

De workshop wordt gegeven door Antoinet van Adrichem.  Antoinet is een ervaren retriever trainster die al diverse Curly’s in haar groepen heeft gehad. Zij heeft dus ervaring met ons ras, en het is voor haar ook een leuke ervaring om eens een workshop te geven aan alleen maar mensen met Curly’s.  Meer over Antoinet kunt u lezen op www.retrieveropleidingen.nl.

 Er zijn 2 mogelijkheden om aan deze workshop deel te nemen; met uw hond, of zonder hond.

Wilt u met hond meedoen, dan moet de hond wel al de basis beheersen, de hond moet voldoende onder appèl staan, en een simpel land en water apport kunnen uitvoeren met een dummy. Dit hoeft niet foutloos natuurlijk, maar de hond moet wel begrijpen wat een dummy is, en wat de bedoeling is. De training zal behalve de C ook de B oefeningen omvatten voor de honden die dit niveau hebben natuurlijk.

 

Als uw hond nog helemaal geen ervaring met apporteren heeft, maar u wel graag jachttraining zou willen gaan doen, of u heel benieuwd ben wat jachttraining nou eigenlijk is, dan nodigen we u van harte uit om u zonder hond op te geven voor deze workshop. Van kijken en luisteren kan je enorm veel leren. Het is verstandig om in dat geval de hond thuis te laten, zodat u op uw gemak de training kan volgen en niet steeds aandacht aan uw hond moet geven, die waarschijnlijk niet begrijpt wat er allemaal gebeurt en alleen maar ziet dat andere honden spannende dingen mogen doen.

Dagindeling:
We gaan om 9.30 beginnen met koffie en koek, als iedereen  zelf koffie meeneemt zal de club voor koek zorgen.

We gaan om 10.30 het veld in. Lunchpauze in het veld van 12.30 tot 13.30, u dient zelf uw lunchpakket mee te nemen, daarna gaan we weer verder tot ongeveer 16.00 en we kunnen afsluitend gezellig naar een pannenkoekenrestaurant in de buurt gaan voor wie dat wil.

Wat moet u meenemen : 2 gemerkte dummy’s van 1 pond ,jachtlijntje ,fluit, dummytas, stoeltje, lunchpakket, beloningsbrokjes ,water en een bakje en eventueel regenkleding.

De kosten zijn 40 euro per deelnemer met  hond en belangstellenden die zonder hond willen deelnemen betalen 15 euro.

 Inschrijving kan per email bij Hannie Warendorf (curlyone@ziggo.nl) en gelijktijdige betaling aan de penningmeester onder vermelding van : naam inschrijver en ‘workshop jachttraining’.  ( 40 euro met hond, 15 euro zonder hond)

Curly Coated Retriever Cie te Enschede
IBAN: NL58INGB0009142778

 Maximaal aantal honden is 20 ,dus schrijf tijdig in. Inschrijving sluit op 21 juni of eerder als maximaal aantal inschrijvingen is bereikt.