Het doel van de Curly Coated Retriever Club Nederland (CCRCN) is de instandhouding en verbetering van de Curly Coated Retriever, de bevordering van de gezondheid en het welzijn van het ras en het voorkomen en bestrijden van erfelijke gebreken in het ras. alsmede het bevorderen van contact tussen fokkers en liefhebbers van de Curly Coated Retriever.
De Curly Coated Retriever Club Nederland is opgericht op 9 oktober 2005 (KVK 27303062) en in 2007 lid geworden van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland.
De CCRCN is ontstaan uit de Curlycommissie van de Flatcoated Retriever Club (FRC), de vereniging die de Curly Coated Retriever, destijds een zeldzaam ras in ons land, onderdak bood. Toen het ras wat meer omvang kreeg werd in 1990 de FRC commissie ingesteld. In 1991 verving het mededelingenblad 'Curly Express' de rubriek Curly mededelingen in de Flatcoat Koerier. Curly Express is de naam gebleven van het blad dat de CCRCN nu vier maal per jaar uitbrengt voor de leden.
De CCRCN organiseert de fokkerij via het verenigingsfokreglement, ondersteunt de fokkers en organiseert educatieve en onderhoudende evenementen voor de leden, onder andere jaarlijks een wandeling en tweejaarlijks een Kampioenschapsclubmatch.

Eigenaars met een Curly Coated Retriever, maar ook degenen die op een puppy wachten of die anderszins het ras een warm hart toedragen, zijn welkom om lid te worden of te zijn van de CCRCN. Leden krijgen het Clubblad toegestuurd en zijn welkom op de clubevenementen.

Statuten en Huishoudelijk Reglement CCRCN

Statuten CCRCN

Huishoudelijk reglement CCRCN

Privacy verklaring

Privacy Verklaring van de Curly Coated Retriever Club Nederland (CCRCN)

Jacht Proeven

Jacht Proeven Reglement CCRCN.pdf

COVID-19 reglement.pdf

Annuleringen,pdf

Gezondheidsverklaring Commissie Jachthonden Proeven.pdf